Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Bumbieru un rudzu maizes krēms

2 h
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Bumbieri – 1 kg
Citrons – 1 gab.
Rudzu maizes rīvmaize – 5 ēdamk.
Medus – 2 ēdamk.
Kanēlis – 1/2 ēdamk.
Želatīns –  8–10 g
Cukurs – 1 ēdamk.
Ūdens – 100 ml

Pagatavošana

Pagatavošana
Nomizo bumbierus. Divus bumbierus pārgriež uz pusēm, bet pārējos attīra no kauliņiem un mīkstumu sagriež gabalos. Gabaliņus liek katliņā, pielej 100 ml ūdens un izvāra mīkstus.
Sablenderē, pievienojot 1 ēdamkaroti medus, kanēli un1 ēdamkaroti rudzu rīvmaizes. Atdzesē.
No citrona izspiež sulu un pieber želatīnu. Kad tas uzbriedis, izkausē to un iejauc bumbieru krēmā.
Krēmu pilda traukos un liek uz vismaz 1 stundu ledusskapī saželēt.
Pa to laiku sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C grila režīmā.
Uz paplātes liek 4 bumbieru pusītes, apkaisa ar cukuru un karamelizē 5–10 minūtes.
Atlikušo rudzu rīvmaizi sajauc ar 1 ēdamkaroti medus, lai veidojas drumstalas, un pasniedzot apber ar tām desertu.

Pamēģini!
Izmanto arī citus paštaisītus biezeņus, lai pagatavotu šo desertu. Pamēģini bumbierus ar āboliem un mandarīniem, kā arī pieber piparkūku garšvielu maisījumu un uzbur īstu svētku noskaņu.


Saistītās receptes

Instagram Sekot