Recepte

Biešu un biezpiena tarte

65 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Mīklai:
Milti Rimi – 150–200 g
Sviests Rimi – 100 g
Olas dzeltenumi – 2 gab.
Ūdens – 2 ēdamk.
Sāls – 1/2 tējk.

Pildījumam:
Biezpiens Rimi – 360 g
Bietes, vārītas – 400 g
Olas Rimi – 3 gab.
Milti – 2–3 ēdamk.
Ķiploks – 2 daiviņas
Rozmarīns – 2 zariņi
Pilngraudu sinepes – 1 tējk.
Medus – 1 tējk.
Sāls – 1 tējk.

Pagatavošana

Sviestu sajauc ar miltiem, pievieno olas dzeltenumus un sāli. Jauc mīklu un, ja tā ir par sausu, pievieno ūdeni, bet, ja līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklu liek ledusskapī uz vismaz
20 minūtēm.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Izrullē mīklu, ieklāj cepamformā, sadurstot ar dakšiņu caurumus. Cep 12–15 minūtes.
Vienā traukā sakuļ biezpienu ar 1 olu, 1/2 tējkaroti sāls,
1 tējkaroti medus un 1/2 ēdamkaroti miltu. Otrā traukā liek bietes, rozmarīnu, ķiploku un sāli. Samaļ biezenī.  Pievieno 2 olas, 2 ēdamk. miltu, 1 tējkaroti sinepju un 1/2 tējkaroti sāls.
Izceptā formā lej biešu masu un virsū klāj biezpiena masu. Cep cepeškrāsnī  170°C 15–20 minūtes.

Ideja!
Pamēģini variēt ar biezpiena un biešu masām, liekot tās vairākās kārtās, bet, tuvojoties Latvijas svētkiem, izveido Latvijas karogu!


Saistītās receptes

Instagram Sekot