Krēmīgie salāti ar apelsīnu truša kājām

Vidēji grūti

Raksta attēls

Viegls, bet tai pat laikā pietiekoši sātīgs ēdiens.

Sastāvdaļas

  • 15 ml eļļas cepšanai
  • 4 truša kājas
  • 2 ķiploka galvas, pārgrieztas uz pusēm
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 8 mazās romiešu salātu lapas
  • 100 g keila (lapu kāposta) lapu
  • 4 vidēji mīksti vārītas olas, pārgrieztas uz pusēm*

garoziņai:

  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 ēd.k. smalki sakapāta rozmarīna
  • 4 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 30 g parmezāna, smalki sarīvēts
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

mērcei:

  • 5 anšovi, sakapāti
  • 2 tējk. Dižonas sinepju
  • 15 g nomizotu ķiploku, izspiesti caur ķiplokspiedi
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 50 g parmezāna siera, smalki sarīvēts
  • 50 ml maigas olīveļļas

* Olas pārgriez ar visu čaumalu un izcel katru pusi ārā ar ēdamkaroti.

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un
    apcep truša kājas no abām pusēm zeltainas. Atstāj ar virspusi uz augšu, zem kājām paliec apakšā rozmarīna zariņus un ķiplokus un cep krāsnī 10 minūtes.
  2. Tikmēr bļodā samaisi visas garoziņai paredzētās sastāvdaļas. Kad pagājušas 10 minūtes, uzliec garoziņas sastāvdaļas uz truša kājām un turpini cept apmēram 15 minūtes, līdz gatavs.
  3. Tikmēr blenderī liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot eļļu. Sāc blenderēt un pielej daļu eļļas, lai masa kļūst vijīgāka un viss skaisti sablenderējas. Blenderim darbojoties, lēnām lej klāt atlikušo eļļu, līdz viss pieliets un izveidojusies krēmīga salātu mērce.
  4. Salātlapas un keilu samaisi ar daļu mērces, lai viss ir pilnīgi pārklāts. Vari izmantot visu mērci, bet vari arī daļu atstāt citai reizei vai sendvičam. Salātlapas liec traukos, pa virsu liec olas un truša kājas. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot