Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Ķirbju, granātābolu un burratas salāti


Raksta attēls

Sātīgi salāti ziemas pusdienām.

Sastāvdaļas

  • 1 kg riekstu ķirbja, sagriezts 1–1,5 cm biezās šķēlēs
  • 40 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 10 timiāna zariņi
  • jūras sāls pēc garšas
  • 1/3 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 1 granātābols, tikai sēkliņas
  • 2 burratas

mērcei:

  • 2 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 2 tējk. Dižonas sinepju
  • 10 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • 1/2 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
  • 1 tējk. I love eco medus
  • 20–30 ml extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Pannā liec ķirbi, pārlej ar vīnogu kauliņu eļļu un samaisi. Uzber timiānu, sāli, piparus, samaisi un cep krāsnī, līdz ķirbis ir zeltains (gatavošanas laiks atkarīgs no ķirbja šķirnes un šķēles lieluma, man bija aptuveni 1–1,5 cm biezas šķēles).
  3. Mērcei bļodā liec ķiplokus, sinepes, apelsīnu miziņas un sulu, medu un samaisi. Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.
  4. Izņem ķirbi no krāsns, kārto traukā, uzlej mērci, uzber granātābola sēkliņas un uzliec burratu, ko pārgriez pēdējā brīdī. Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot