Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Jaukto lapu salāti ar krāsnī ceptu jēra gaļu

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Lieliska un viegla garšu kombinācija.

Sastāvdaļas

  • 100 g jaukto lapu salātu
  • 40 g dažādu dīgstu (sinepju, saulespuķu, redīsu) sauja piparmētru lapiņu
  • 250 g zaļo zirnīšu
  • 2 mazas vārītas bietes, sagrieztas mazākos gabalos
  • 100 g vārītas kinojas (novāri 50 g kinojas + 50 g ūdens)
  • 50 g grauzdētu Indijas riekstu
  • 50 g aioli mērces

gaļai:

  • 300 g jēra šķiņķa bez kaula
  • 1 ēd.k. olīveļļas cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Jēra šķiņķi ierīvē ar olīveļļu, sāli, pipariem.
  3. Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, apcep gaļu no visām pusēm, tad liec krāsnī un cep aptuveni 10–12 minūtes.
  4. Pēc izcepšanas ļauj gaļai atpūsties vismaz 5 minūtes, lai sulas savelkas gaļas šķiedrās.
  5. Pa to laiku noskalo un nožāvē salātus un dīgstus, kārto traukā.
  6. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas un mērci. Sagriez jēra gaļu plānās šķēlītēs, pievieno salātiem un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot