Recepte

Pica ar puķkāpostu pamatni


Raksta attēls

Lieliska alternatīva tiem, kas atturas no kviešu miltiem

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja izmēra puķkāposts (salauzts gabalos)
  • 100 g mocarellas siera (rīvēta)
  • 1 ola
  • ½ tējk. ķiploku pulvera vai 2 daiviņas svaigi izspiestas

Dekorēšanai

  • Sarīvēts siers, kas visvairāk garšo
  • Tomātu mērce
  • Paprika
  • Šampinjoni
  • Olīvas
  • Olīveļļa

Vienvārdsakot, visu, ko vien sirds kāro! Ne veģetārai versijai var pievienot salami desu, vītinātu gaļu vai apceptu vistu.

Pagatavošana

  1. Uzsilda krāsni līdz 190C.
  2. Noklāj pannu ar cepampapīru.
  3. Novāra puķkāpostu. Pa daļām samaļ puķkāpostu kopā ar ķiploku (vai ķiploku pulveri) blenderī.
  4. Saliek sasmalcināto puķkāpostu dvielī vai marlē (vairākās kārtās) un izspiež visas sulas – cik vien daudz spēka ir. Puķkāposta masai ir jābūt pēc iespējas sausākai.
  5. Bļodā ieliek sauso puķkāposta masu, pievieno 1 olu un 100g mocarellas siera. Kārtīgi samaisa.
  6. Izklāj masu uz cepampapīra picas formā un liek cepties 20-25 minūtes, līdz pamatne izskatās zeltaini brūna.
  7. Izņem ārā, dekorē ar mērci, sieru, dārzeņiem un gaļu (jau apceptu vai kūpinātu)  pēc izvēles. Liek cepties 190 C uz papildus 10-15 minūtēm.
  8. Izņem ārā no krāsns un ļauj nedaudz atdzist, lai pamatne sacietē.

Saistītās receptes

Instagram Sekot