Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Pekanriekstu, apelsīnu un šokolādes plātsmaize

1 stunda
12 personām

Raksta attēls

Deserts svētku galdam!

Sastāvdaļas

  • 500 g kārtainās mīklas bez rauga
  • Kļavu sīrups, maza pudelīte
  • 2 apelsīni, sagriezti daiviņās, kuras ir sagrieztas uz pusēm (miziņu sagriež mazos gabaliņos)
  • 30 g brūnā muskovado cukura
  • 100 g sviesta
  • 75 g tumšās šokolādes
  • 4 olas
  • 200 g pekanriekstu
  • Plombīra saldējums

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu ievieto cepamajā traukā vai pannā ar 4–5 cm augstu maliņu, kura tiks likta cepeškrāsnī.
  2. Ar mīklu līdz pašai augšai apsedz arī maliņu. Sadursta mīklas apakšu un ieliek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm 225 grādos, kamēr tā kļūst viegli brūna.
  3. Kamēr mīkla apcepas, kastrolī izkausē sviestu, tam pievieno šokolādi.
  4. Kad šokolāde izkususi, noņem to no liesmas, pievieno sakultās olas un samaisa.
  5. Mīklas maliņas, kuras būs mazliet atdalījušās no veidnes, apziež ar kļavas sīrupu, piespiežot klāt pie veidnes.
  6. Ieliek pamatnē riekstus, apelsīna gabaliņus un miziņas, sauju no katras sastāvdaļas pataupot dekorēšanai.
  7. Apklāj riekstus un apelsīnus ar šokolādes masu. Plātsmaizi dekorē ar riekstiem un apelsīna miziņām.
  8. Cep krāsnī 25–30 minūtes.
  9. Pasniedz karstu kopā ar saldējumu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot