Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Pavlovas kūka


Raksta attēls

Pārbaudīta recepte izcilam iznākumam

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi (180 g)
  • 220 g pūdercukurs
  • 1 ēdamk. ābolu etiķa
  • 1 ēdamk. kartupeļu cietes

Mērcei

  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamk. pūdercukura

Dekorēšanai

  • 500 g svaigu ogu
  • piparmētras

Pagatavošana

  1. Uzsilda krāsni līdz 160°C . Uz pannas izklāj cepempapīru.
  2. Bļodā ielej olu baltumus (vēlams olas istabas temperatūrā nevis no ledusskapja) un puto. Pakāpeniski pieber pūdercukuru. Puto, līdz masa ir kļuvusi viendabīga, spīdīga un bieza (apmēram 10 min).
  3. Tad uzmanīgi ar silikona lāpstiņu iemaisa kartupeļu cieti un ābolu etiķi.
  4. No masas izveido apaļas formas kūciņas, izvietojot tās uz cepampapīra tā, lai tām būtu vieta nedaudz izplesties un nesaskarties.
  5. Samazina karstumu krāsnī līdz 110°C un cep kūciņas 80 minūtes. Šādi kūciņām būtu jābūt kraukšķīgām no ārpuses, bet staipīgām no iekšpuses.
  6. Ja vēlies cept vienu lielu pavlovu, tad jācep vēl kādas 10 minūtes ilgāk. Uzmani kūciņas, lai tās nesāk piedegt. Tādā gadījumā samazini temperatūru, vai pat paturi vaļā krāsns durvis.
  7. Lai pagatvotu mērci, uzputo saldo krējumu, uzmanīgi iemaisi jogurtu un pūdercukuru.
  8. Ļauj pavlovām atdzist. Tad viegli uzsit kūciņām pa augšpusi ar karoti, lai izveidotu nelielu bedrīti. Ieliec mērcīti bedrītēs un dāsni izrotā ar ogām.

Saistītās receptes

Instagram Sekot