Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Pavasara salāti ar mandelēm

10 min
2 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Fenhelis – 1 gab.
  • Redīsi ar lapiņām – 1 bunte
  • Jaunie spināti – 1 sauja
  • Dilles – 1 bunte
  • Grauzdētas mandeles – 2 saujas
  • Citrons – 1 gab. (sula)
  • Olīveļļa ar pipariem Selection by Rimi – 2 ēdamk.

Pagatavošana

  1. Noskalo dārzeņus. Fenheli sagriež plānās šķēlītēs. Pievieno redīsu šķēlītes un redīsu lapas. Pārber salātus ar jaunām spinātu lapiņām, smalki grieztām dillītēm un pievieno tiem grauzdētas mandeles. Sajauc citrona sulu ar olīveļļu, sakuļ un pārlej salātiem.
  2. Citrona sula liks atplaukt fenheļa garšām, bet redīsi dos salātiem īpašu kraukšķīgumu un veidos interesantu garšas buķeti.
  3. Šie salāti ir kā radīti, lai tos baudītu kopā ar grilētām vai ceptām treknajām zivīm. Šajā ziņa lieliska izvēle būs pie mums tik iecienītais lasis.

Padoms!
Jo plānākās šķēlītēs sagriezīsi fenheli, jo maigāks tas šķitīs. Bet redīsus paturi ūdenī vismaz 1 stundu, un tie kļūs īpaši kraukšķīgi.
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot