Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Pašmāju karameļu konfektes

30 min.
Vidēji grūti
6 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Karamelei:
Cukurs – 180 g
Saldais krējums – 100 g
Sviests – 80 g

Pildījumam:
Piparkūkas (rupji sasmalcinātas) – 2 ēdamk.
Pilngraudu auzu pārslas – 1 ēdamk.
Sezama sēklas – 1 ēdamk.
Magoņu sēklas – 1 ēdamk.
Žāvētas dzērvenes – 1 ēdamk.
Rozīnes – 1 ēdamk.
Kokosa skaidiņas – 1 ēdamk.

Vēl nepieciešams:
Cepamais papīrs vai folija – 20 gab. (10 x 10kvadrātiņi)

Pagatavošana

  1. Pannā ieber cukuru un kausē, līdz tas izkusis zeltains. Nedrīkst sadedzināt, tad konfektes būs rūgtas.
  2. Kad karamele izkususi, pievieno sviestu un savāra. Pielej saldo krējumu un savāra viendabīgā karamelē.
  3. Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas un pievieno karamelei. Visu kārtīgi samaisa.
  4. Kamēr masa vēl silta, to pa vienai ēdamkarotei liek sagatavotajos papīros un ietin konfektes. Atdzesē un bauda pašmāju kārumus.

Atceries!
Izmanto tikai papīru, foliju vai plēvi, kas nepielīp un nesakūst siltumā.


Saistītās receptes

Instagram Sekot