Recepte

Tītara cepetis

2-3 h
8 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Tītars – 1 gab.
Apelsīns – 1 gab.
Krustnagliņas – 1 sauja
Baltvīns – 1 glāze
Medus Rimi – 2 ēdamk.
Ingvers – 3 cm
Sāls – 1 ēdamk.

Pagatavošana

Sajauc marinādi. – Sarīvē ingveru, pievieno apelsīna miziņu un sulu. Pieber sāli, krustnagliņas un medu. Ierīvē cepeti no ārpuses un iekšpuses.  Cepamajā pannā lej baltvīnu un liek cepeti. Pārklāj ar foliju un cep 2 stundas 180°C.
Kad cepetis cepies 2 stundas, noņem foliju un turpina cept tik ilgi, kamēr tītars kļūst zeltaini brūns.
Pasniedz ar saviem iemīļotajiem tvaicētiem dārzeņiem.

Ieteikums!
Tītara cepeti vari gatavot arī ar pildījumu, izmantojot štovētus kāpostus, diennakti izmērcētus pelēkos zirņus vai dažādus dārzeņus.


Saistītās receptes

Instagram Sekot