Svaigi un grilēti rudens dārzeņi


Raksta attēls

Sātīga recepte veģetāriešiem!

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 1 Pak Choi
  • 1 cukīni
  • olīveļļa cepšanai + salsai
  • 4 violetie kartupeļi
  • 1 kālis
  • 1 saldais pipars
  • 1 ābols
  • 2 tomāti
  • bunte pētersīļu
  • 1 citrona sula
  • 1 tējk. tomātu pastas
  • 1 tējk. graudaino Dižonas sinepju
  • 75 ml saldā krējuma
  • 70 g Parmigiano-Reggiano siera
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānu, Pak Choi un cukīni pārsmērē ar olīveļļu, uzber sāli, piparus un cep uz iepriekš uzkarsēta grila. Paralēli novāri kartupeļus, līdz tie ir gatavi.
  2. Salsai apcep saldo piparu un smalki sagriez. Smalki sagriez arī ābolu un tomātus. Sakapā pētersīļus. Visu sajauc ar sāli, pipariem, olīveļļu un citronu sulu.
  3. Mazā katliņā liec tomātu pastu, sinepes, saldo krējumu, samaisi un noreducē līdz mērces konsistencei.
  4. Sieru salauz mazākos gabalos. Kārto visu uz šķīvja un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot