Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Rudens jēra kāja


Raksta attēls

Sātīga jēra kāja ar rudens veltēm.

Sastāvdaļas

  • 1 jēra kāja (standarta iepakojums)
  • 1 pastinaks, nomizots, pārgriezts uz pusēm
  • 3 šalotes sīpoli, nomizoti, pārgriezti uz pusēm
  • 1 ķiploks
  • olīveļļa cepšanai
  • 1 tējk. tomātu pastas
  • 4 rozmarīna zariņi
  • 8 žāvētas melnās plūmes
  • 200 ml Cabernet Sauvignon 2006 sarkanvīna (Francija)
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēd.k. medus

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
  2. Sakarsētā lielā pannā apcep jēra kāju zeltaini brūnu. Tajā pašā pannā apcep pastinaku, šalotes sīpolus un ķiploku. Kad viss apcepts zeltaini brūns, bet negatavs, liec krāsnī cepties 15–20 minūtes.
  3. Tajā pašā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu, rozmarīnu, žāvētas plūmes un visu apcep. Pielej sarkanvīnu, pievieno sāli, piparus, medu un vāri līdz mērces konsistencei. Pasniedz jēra
    kāju kopā ar mērci.

Saistītās receptes

Instagram Sekot