Liellopu gaļa franču gaumē

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Sātīga vakariņu ideja, ar kuru sevi palutināt pēc garas dienas.

Sastāvdaļas

  • 3 ēd.k. olīveļļas cepšanai vai rapšu eļļas
  • 1 kg liellopa gaļas mīkstuma, sagriezts kubiņos
  • 300–400 g mazo burkānu (var izmantot saldētus)
  • 3 ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 ēd.k. jūras sāls
  • 1/2 ēd.k. svaigi maltu melno piparu
  • 3/4 pudeles sarkanvīna
  • 100 g konjaka vai brendija
  • 100 g tomātu pastas
  • Provansas vai Vidusjūras garšvielu maisījums pēc garšas
  • 100 g sviesta
  • 300-400 g mazo pērļu sīpoliņu (var izmantot saldētus vai pat šalotes sīpolus)
  • 300 g sēņu (šampinjoni vai baravikas)
  • 6 ēd.k. miltu
  • 0,5 l liellopa buljona vai 2 buljona kubiņi, kas izšķīdināti 0,5 l ūdens

pasniegšanai:

  • 500 g olu nūdeļu
  • svaigi pētersīļi un/vai timiāns

Pagatavošana

  1. Lielā čuguna katlā vai pīlē sakarsē eļļu. Sagriez gaļu, nosusini ar papīra dvieli un apcep, līdz gaļa ir zeltaini brūna. Izņem gaļu no katla un pārliec bļodā.
  2. Katlā liec burkānus, pievieno ķiplokus, ieliec atpakaļ gaļu, pievieno sāli, piparus, vīnu, konjaku, tomātu pastu, garšvielas un buljonu. Uzvāri un tad samazini liesmu. Šajā brīdī katlu var likt krāsnī vai turpināt sautēt uz plīts.
  3. Atsevišķā pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus un sēnes 15 minūtes. Pievieno miltus, samaisi un pievieno gaļai katlā. Tad katlu atstāj uz plīts un vēl pasautē 15 minūtes. 15 minūtes pirms sautēšanas beigām uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma.
  4. Kad nūdeles ir gatavas, liec tās servējamā traukā un uzlej pa virsu gaļu ar mērci. Pārkaisi ar zaļumiem un pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot