Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kartupeļu sacepums ar portera Čedaras sieru

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Ēdiens, kas radīs īstu mājas sajūtu.

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu vai ar mizām eko kartupeļu, ar mandolīnu sagriezti ļoti plānās šķēlēs
  • 20 g izkausēta sviesta
  • 200 g portera Čedaras siera, sagriezts plānās šķēlēs
  • 5 ķiploka daivas, nomizotas, plāni sagrieztas
  • 300 ml dārzeņu buljona
  • 10 timiāna zariņi, tikai lapiņas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus liec aukstā ūdenī un atstāj mērcēties apmēram 20 minūtes, pēc tam nokās ūdeni.
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  3. Ar sviestu ietauko keramisko cepamo formu 20 - 23 cm diametrā un pa apli perpendikulāri formai kārto kartupeļus, liekot tos diezgan cieši.
  4. Kad visi kartupeļi salikti apkārt un arī pa vidu, starp kartupeļu šķēlēm liec siera šķēles un vēl pamīšus ķiploka šķēles.
  5. Uzlej buljonu, uzber timiānu, sāli, piparus.
  6. Pārklāj ar foliju un cep krāsnī 40 minūtes.
  7. Tad noņem foliju un turpini cept, līdz sacepums kļūst zeltaini brūns un augšējās maliņas paliek kraukšķīgas.
  8. Pasniedz karstu, tikko izņemtu no krāsns.

Saistītās receptes

Instagram Sekot