Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Tomātu salsa

45 min
2 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Dzeltenie tomāti – 2 gab.
  • Sarkanais tomāts – 1 gab.
  • Laims – 1 gab. (sula)
  • Kindza – 1 sauja
  • Pētersīļu lapas – 1 sauja
  • Sarkanais sīpols – 1/2 gab.
  • Dzeltenā paprika – 1/2 gab.
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Svaigs čili – 1/3 gab.
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.
  • Kumins – 1/2 tējk.
  • Brūnais cukurs – 1/2 tējk.
  • Sāls – 1/4 tējk.
  • Pipari

Pagatavošana

Noskalo tomātus un pārējos dārzeņus. Nomizo sīpolus, ķiplokus, attīra papriku un čili no sēkliņām. Smalki sakapā zaļumus. Tomātus smalki sagriež vienādos kubiņos.
Tādos pašos gabaliņos sagriež arī pārējos dārzeņus. Kuminu saspiež vai samaļ un pievieno salsai. Pieliek zaļumus, laima sulu un olīveļļu.

Ieteikums!
Pievieno salsu svaigi izvārītām rīsu vai olu nūdelēm, tāpat tā lieliski garšos ar svaigiem lapu salātiem, uz brokastu grauzdētās maizītes. Tā fantastiski papildinās garšu grilētai gaļai un būs lieliska marināde baltajai zivs filejai.
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot