Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Kressalātu un diedzēto graudu pesto

10 min
4 personām

Receptes attēls

Sastāvdaļas

Svaigas kreses – 3 saujas
Ciedru rieksti (viegli grauzdēti) – 1 sauja
Parmezāna tipa cietais siers – 1 sauja
Extra Virgin olīveļļa – 80 – 150 ml
Citrons (sula) – 1/2 gab.
Ķiploks – 1 daiviņa (smalki sagriezta)
Jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Pesto pagatavošanai var izmantot labu blendera krūzi vai arī sajaukt sastāvdaļas piestā. Otrajā variantā pesto sanāks biezāks. Ko labāk izvēlēties, tā ir gaumes lieta. Galvenais garda pesto noslēpums ir svaigas un augstvērtīgas sastāvdaļas. Atšķirībā no populārā bazilika pesto, šī pesto garša ir daudz izteiktāka un neparastāka.
Kresu pesto lieliski saderēs ar gaļas vai zivs ēdieniem, kā arī fantastiski atsvaidzinās salātus. Es šo pesto lietoju sviesta vietā, smērējot to uz grauzdētas maizes.
Ja pesto gatavo blendera krūzē, tad liek tajā visas sastāvdaļas un samaļ! Ja esi izvēlējies piestu, pirmās saspiež kreses ar ķiploku, pipariem un sāli. Tad pievieno riekstus, parmezāna sieru un tikai tad pielej eļļu un citrona sulu. Eļļu lej tik, cik nepieciešams, lai mērce iegūtu vēlamo biezumu.

Padoms!
Ja pesto paredzēts smērēt uz maizītēm, eļļu tam pievieno mazāk, līdz ar to pesto būs biezāks. Ja pesto ir paredzēts salātiem vai citiem ēdieniem, tam būs nepieciešams nedaudz vairāk eļļas!
 


Saistītās receptes

Instagram Sekot