Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Bazilika pesto

7 min

Raksta attēls

Sastāvdaļas

Olīveļļa – 120 ml
Baziliks – 1 bunte
Ķiploki – 2 daiviņas
Grauzdēti ciedru rieksti – ½ saujas
Citrona sula – no ½ gab.
Cietais siers – 1 ēdamk.
Medus – ½ tējk.
Sāls, pipari – pēc garšas
 

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas liek blenderī un samaļ viendabīgā mērcē.
 

Pēc pagatavošanas mērci vislabāk uzglabāt ledusskapī un svaigā veidā ieteicams izlietot divu dienu laikā. Pēc tam to var izmantot marinādēm.
 

Ideja!
Tu vari saglabāt pesto arī ziemai – sasaldēt to nelielos traukos un uzglabāt saldētavā.


Saistītās receptes

Instagram Sekot