Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Mango un mandeļu tarte


Raksta attēls

Viegli pagatavojams krēmīgs deserts

Sastāvdaļas

pamatnei:

  • 65 g mandeļu

  • 175 g kviešu miltu
  • 85 g mīksta sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 40 g brūnā cukura
  • 1/2 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas

pildījumam:
1/2 mango, nomizots, sasmalcināts mazos gabaliņos

krēmam:

  • 200 g blanšētu mandeļu
  • 4 olas

  • 100 g baltā cukura
  • 200 g mīksta sviesta
  • 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas, + sula
  • 2 ēd.k. apelsīnu liķiera
  • 50 g mandeļu skaidiņu

dekorēšanai:
1 mango, nomizots, sagriezts šķēlītēs pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Pamatnei samaļ mandeles, pievieno miltus un sajauc ar mīkstu sviestu, olas dzeltenumu, cukuru un apelsīnu miziņām, līdz mīkla ir viendabīga. Noliec vēsumā uz 30 minūtēm.
  2. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko tartes formu 25 cm diametrā. Vienmērīgi ieklāj formā mīklu un cep krāsnī zeltaini brūnu apmēram 15 minūtes. Atdzesē.
  3. Uz atdzisušās pamatnes kārto sasmalcinātus mango gabaliņus.
  4. Mandeļu krēmam blanšētās mandeles sasmalcini miltos, pievieno olas, cukuru, mīkstu sviestu, apelsīnu sulu un miziņas, pielej liķieri, visu sajauc viendabīgā masā un noliec vēsumā uz 30 minūtēm. Krēmu lej uz tartes pamatnes virsū mango gabaliņiem, pārkaisi ar mandeļu skaidiņām un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170 grādos aptuveni 30-40 minūtes, līdz krēms sacietē un tarte kļūst zeltaina. Atdzesē, dekorē ar mango šķēlītēm, pārkaisi ar pūdercukuru. Izcili garšos kopā ar mango saldējumu vai sorbetu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot