Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Mango mērces salātu variācijas


Raksta attēls

Mango ir burvīgs produkts, kas sader ar tik daudz ko, bet mēs par to piemirstam, īpaši, ja runa ir par sāļajiem ēdieniem, piemēram, salātiem. Te ir variācija, kas parāda, ka ar vienu mērci, vienu pamatu un trīs dažādām piedevām var iegūt atšķirīgas garšas vai, vēl labāk, svētkos var izpatikt visiem. Uztaisām pamatu, mērci un tad dažādus topingus, un visi būs priecīgi.

Sastāvdaļas

mērcei:

  • 50 ml mandarīnu vai laima sulas
  • 270 g nomizota salda gatava mango, sagriezts gabalos*
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • nedaudz svaigu I love eco rozmarīna lapiņu
  • ļoti maza sauja I love eco piparmētru lapiņu
  • čili pēc garšas, ja vēlies
  • šķipsniņa kūpinātas paprikas pulvera
  • 120 ml Selection by Rimi Mediterranean olīveļļas

salātu pamatam:

  • 120 g romiešu salātu, sagriezti plānās šķēlēs
  • liela sauja rukolas
  • 250 g gurķa ar visu mizu, sagriezts mazos kubiņos
  • 120 g redīsu, sagriezti mazos kubiņos
  • 1 liels avokado, nomizots, sagriezts mazos kubiņos
  • 160 g sarkanā kāposta, plāni sagriezts

piedevām:

garneles vai konservēts tuncis

vai

1 paciņa ICA halumi siera, sagriezts 5 mm biezās šķēlēs

vai

1 Selection by Rimi Argentīnas antrekota steiks + 10 ml vīnogu kauliņu eļļas
pipari steikam, ja gribas

Pagatavošana

Mērcei blenderī liec visas sastāvdaļas un sablendē krēmīgu mērci.

Kārto burciņās vai liec bļodā salātus, rukolu, gurķus, redīsus, avokado, kāpostus. Ja salātus kārto burciņās, pa vidu un augšā lej mērci, bet, ja bļodā, var visu samaisīt ar mērci un likt pasniegšanas traukā. Pa virsu liec piedevas pēc izvēles vai, ja gatavo trīs salātus, sagatavo visas trīs piedevas.

Uz vieniem salātiem liec garnelītes vai tunci. Salātiem ar halumi sagatavo sieru, sakarsējot sausu pannu, līdz tā ir karsta, un apcepot sieru no abām pusēm zeltainu (var pasniegt gan karstu, gan atdzesētu). Steikam sakarsē karstu pannu, pielej eļļu un uz lielas/vidējas liesmas cep steiku, līdz tas ir zeltains no vienas puses, tad apgriez otrādi un cep zeltainu no otras puses. Kad gatavs, izņem no pannas, liec traukā un atstāj atpūsties 5 minūtes. Pēc tam sagriez, uzber kūpināto sāli, piparus un liec uz salātiem.


Saistītās receptes

Instagram Sekot