Sastāvdaļas
- 200 g Selection by Rimi liellopa antrekota steika
- 1 tējk. eļļas cepšanai
- Selection by Rimi pipari pēc garšas
- 1 sauja šitaki sēņu
- 1 tējk. sviesta
- šķipsniņa jūras sāls
biezenim:
- 1/4 ziedkāposta, sadalīts rozetēs
- šķipsniņa jūras sāls
- 1 ēd.k. sviesta
Pagatavošana
- Sālsūdenī novāri ziedkāpostus un nokās ūdeni. Vēl siltus liec blenderī, pievieno sviestu un sablenderē biezenī.
- Kārtīgi sakarsē pannu, iepriekš ierīvējot to ar eļļu, un liec cepties steiku. Cep, ik pēc 1 minūtes apgriežot to uz otru pusi. Tā izvairīsies no pārlieku lielas piedegšanas, un nebūs tā, ka viena puse ir brūna, bet otra vēl jēla.
- Kad steiks apcepts, liec to uz griežamā dēlīša atpūsties 2–3 minūtes. Negriez to uzreiz karstu, bet ļauj sulai palikt gaļas gabalā.
- Pa to laiku tajā pašā pannā apcep sēnes, pievienojot sviestu un sāli.
- Tad sagriez gaļu, uzber svaigi maltus piparus un pasniedz ar biezeni un sēnēm.
Ieteikums: Liellopa antrekota steiku vai plānās lejas steiku iesaku vismaz 2 h pirms gatavošanas uzglabāt istabas temperatūrā, piemēram, tas varētu būt laiks no veikala līdz mājām. Tā steiks izdosies vēl sulīgāks.