Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Liellopa antrekota steiks ar ziedkāpostu biezeni un šitaki

Vidēji grūti

Raksta attēls

Steikam nepieciešams ievērot vienkāršību, lai varētu perfekti izcelties tā garšas nianses.

Sastāvdaļas

  • 200 g Selection by Rimi liellopa antrekota steika
  • 1 tējk. eļļas cepšanai
  • Selection by Rimi pipari pēc garšas
  • 1 sauja šitaki sēņu
  • 1 tējk. sviesta
  • šķipsniņa jūras sāls

biezenim:

  • 1/4 ziedkāposta, sadalīts rozetēs
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1 ēd.k. sviesta

Pagatavošana

  1. Sālsūdenī novāri ziedkāpostus un nokās ūdeni. Vēl siltus liec blenderī, pievieno sviestu un sablenderē biezenī.
  2. Kārtīgi sakarsē pannu, iepriekš ierīvējot to ar eļļu, un liec cepties steiku. Cep, ik pēc 1 minūtes apgriežot to uz otru pusi. Tā izvairīsies no pārlieku lielas piedegšanas, un nebūs tā, ka viena puse ir brūna, bet otra vēl jēla.
  3. Kad steiks apcepts, liec to uz griežamā dēlīša atpūsties 2–3 minūtes. Negriez to uzreiz karstu, bet ļauj sulai palikt gaļas gabalā.
  4. Pa to laiku tajā pašā pannā apcep sēnes, pievienojot sviestu un sāli.
  5. Tad sagriez gaļu, uzber svaigi maltus piparus un pasniedz ar biezeni un sēnēm.

Ieteikums: Liellopa antrekota steiku vai plānās lejas steiku iesaku vismaz 2 h pirms gatavošanas uzglabāt istabas temperatūrā, piemēram, tas varētu būt laiks no veikala līdz mājām. Tā steiks izdosies vēl sulīgāks.


Saistītās receptes

Instagram Sekot