Pildītas olas ar ķilavām

20 uzkodas, 30 minūtes


Raksta attēls

Manās bērnības un jaunības mājās ASV, tāpat kā lielākajai daļai šeit Latvijā, nevienas viesības nebija iedomājamas bez pildītām olām! Un zinu, ka ne tikai man, bet visiem tās garšo līdz pat šai baltai dienai. Tā ir ideāla uzkoda un vienmēr lielā pieprasījumā pēc saldajiem ēdieniem... Latvietis, kā visi ziemeļnieki, nevar iztikt bez siļķes!

Sastāvdaļas

  • 10 lielas olas
  • 100 g majonēzes
  • 50 g skābā krējuma
  • 2–3 ēd. k. sinepju
  • ½ ēd. k. sāls
  • ½ ēd. k. piparu
  • maza paciņa ķilavu (mans favorīts ir “Liedaga” Sievas buča vai Maigā buča) (Skat. “Liedaga” Latvijas gardāko stāstu sērijā citas receptes.)

Pagatavošana

  1. Novāra olas vismaz 10 minūtes, lai būtu cietas. Skalo ar aukstu ūdeni.
  2. Nomizo olas un pārgriež uz pusēm. Izņem dzeltenumu un ieliek bļodiņā. Saspaida ar dakšiņu. Pievieno majonēzi, krējumu, sinepes, piparus un sāli. Saputo.
  3. Pilda olās. *Katrai olai pa virsu uzliek ķilavu. *Dekorē ar dillēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot