Biezpiena maize ar rozīnēm un aprikozēm

20–30 gabaliņi, 1 stunda


Raksta attēls

Spilgta atmiņa no bērnības ir plātsmaizes – gan biezpiena, gan ābolu, gan rabarberu. Visas labas! Man tās vienmēr kārdinājušas vairāk nekā tortes. Man īpaši patīk, ka var sacept daudz un cienāt lielu ciemiņu pulku. Biezpiena maize ir arī tik parocīga, lai paņemtu līdzi piknikā vai groziņu ballītē. Nav jāuztraucas, ka sakritīs vai sabojāsies.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa saldētās rauga mīklas
  • 5 paciņas 9% biezpiena
  • 6 olas
  • maza paciņa rozīņu
  • maza paciņa aprikožu
  • 1 ēd. k. mannas
  • kanēlis
  • 100–150 g cukura
  • 1 tējk. sāls
  • vaniļas cukurs
  • citrona miziņa no viena citrona

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni līdz 200 °C.
  2. Mīklu izrullē ļoti plāni un ieliek plātsmaizes cepamā pannā.
  3. Biezpienu sablendē, izberž caur sietu vai izmaļ gaļas mašīnā.
  4. Sasmalcina aprikozes.
  5. Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno biezpienu, sāli, mannu, citrona miziņas, rozīnes, aprikozes, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti.
  6. Samaisa un masu izlej uz mīklas pamatnes. Apkaisa ar kanēli.
  7. Cep 45 minūtes.

Saistītās receptes

Instagram Sekot