Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Lasis ar sēņu un spinātu uzlējumu


Raksta attēls

Atklāj laša saderību ar spinātu, sēņu un baltvīna uzlējumu

Sastāvdaļas

  • Laša fileja, ar ādu
  • 80 g sīpola, smalki sakapāts
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 150 g spinātu
  • 180 g sēņu
  • 60 ml baltā vīna
  • 180 ml saldā krējuma
  • Sāls
  • Melni pipari
  • Olīveļļa
  • Cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 220° C.
  2. Apsmērē katru laša filejas gabalu ar olīveļļu un uzliek uz cepamā papīra.
  3. Apber ar sāli un pipariem. Cep 13-18 minūtes (skatoties, cik biezas ir filejas).
  4. Kamēr lasis cepjas, uz pannas uzlej nedaudz eļļas un pievieno sakapāto sīpolu. Pievieno sēnes, ķiploku un spinātus. Ļauj spinātiem nosautēties, ik pa laikam apmaisot.
  5. Kad apcepts, pievieno baltvīnu. Sautē pāris minūtes, lai alkohols iztvaiko.
  6. Pievieno saldo krējumu un kārtīgi samaisa. Tad pieber sāli un piparus. Apmaisa un sautē vēl pāris minūtes.
  7. Izņem laša filejas, tās aplej ar sēņu-spinātu mērci un pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot