Recepte

Krēmīgā čili zupa


Raksta attēls

Šo zupas recepti novērtēs arī vegāni

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamk. olīveļļas

  • 1 balts sīpols, sagriezts

  • 1 halapenjo pipars, sagriezts

  • 3 ķiploku daiviņas, izspiestas

  • 1 ēdamk. kumīna

  • 30 g miltu

  • 1 l dārzeņu buljona

  • 400 g konservētu pupiņu (nokāstas un noskalotas)

  • 250 g konsevētu halapenjo piparu

  • 145 g kukurūzas

  • 500 ml silta kokosriekstu piena

  • sāls, pipari

  • 1 laima sula

Dekorēšanai

  • grieķu jogurts (vai krējums), avocado, zaļa paprika, koriandrs, čili mērce

Pagatavošana

  1. Katlā uzsilda olīveļļu. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un halapenjo piparu un sautē uz lēnas uguns 7 līdz 10 minūtes (līdz sastāvdaļas ir mīkstas).
  2. Pievieno ķiploku un kumīnu, turpina sautēt kādu minūti.
  3. Tad pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Lēnām pievieno dārzeņu buljonu, turpinot maisīt.
  4. Pēc tam pievieno pupiņas, kukurūzu un konservētos halapenjo piparus.
  5. Paaugstina karstumu līdz vārīšanai, tad samazina to un ļauj lēnām vārīties 15 minūtes.
  6. Pievieno siltu kokosriekstu pienu un ļauj burbuļot vēl 2 minūtes.
  7. Noņem no plīts, pievieno sāli, piparus un laima sulu. Kārtīgi apmaisa.
  8. Ielej bļodā un pa virsu uzmet avokado, zaļo paprika, koriandru, grieķu jogurtu un čili mērci.

Saistītās receptes

Instagram Sekot