Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kokosa rīsi ar mango

Vidēji grūti

Raksta attēls

Austrumniecisks saldums eksotikas mīļotājiem.

Sastāvdaļas

  • 250 ml kokosriekstu piena
  • 300 ml karsta ūdens
  • 250 g apaļgraudu (suši) rīsu
  • 50 g cukura
  • 50 g ruma

pasniegšanai:

  • 1 mango, nomizots, iztīrīts, sagriezts šķēlēs
  • 4 tējk. mango biezeņa
  • kļavu vai cukurniedru sīrups, ja vēlies
  • zaļās pistācijas, sadrupinātas, dekoram

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej kokosriekstu pienu, pievieno ūdeni un uzvāri.
  2. Citā sausā katliņā liec rīsus un karsē, līdz, tiem pieliekot roku, to vairs nevari noturēt. Tad pakāpeniski lej klāt kokospiena maisījumu un maisot karsē.
  3. Pievieno cukuru, rumu un turpini karsēt, intensīvi maisot un lejot klāt šķidrumu. Maisi, līdz šķidrums iztvaiko un rīsi ir mīksti.
  4. Rīsus atdzesē un veido ovālas bumbiņas.
  5. Pasniedzot uz rīsu bumbiņām liec mango šķēles. Vari pārslacīt ar kļavu vai cukurniedru sīrupu (ja gribas saldāku) un pārkaisīt arī ar zaļajām pistācijām (vai grauzdētām kokosriekstu skaidiņām un piparmētru). Atsevišķā trauciņā liec mango džemu un pasniedz kopā ar rīsu bumbām.

Saistītās receptes

Instagram Sekot