Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kartupeļu pankūkas


Raksta attēls

Klasiska latvijas garša - kartupeļu pankūkas ar skābo krējumu un brūkleņu ievārījumu.

Sastāvdaļas

4 lieli kartupeļi, nomizoti, sarīvēti

1 tējk. sāls

2 olas

1 ēd.k. kartupeļu cietes

1 ēd.k. miltu pēc nepieciešamības

eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus pārkaisi ar sāli un noliec malā uz 2 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums, kuru caur sietu nokās.
  2. Kartupeļus liec bļodā, pievieno olas, kartupeļu cieti un miltus un kārtīgi samaisi.
  3. Pannā sakarsē eļļu, ar ēdamkaroti liec tajā kartupeļu pankūku masu un pieplacini, veidojot plakanas pankūkas.
  4. Cep pankūkas apmēram 1-2 minūtes no vienas puses, līdz tās kļūst zeltaini brūnas, tad apgriez uz otru pusi un cep, līdz otra puse arī ir zeltaini brūna.

Saistītās receptes

Instagram Sekot