Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

“Insalata Caprese” – tradicionālie itāļu salāti

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Pēdējos gados šie salāti Latvijā ir kļuvuši ļoti populāri, it īpaši kopš Latvijā audzē baziliku un ražo garšīgu mocarellas sieru. Ar “Latvijas gardākajiem stāstiem” esmu ciemojusies pie mūsu pašu salātu, rukolas un baziliku audzētājiem “Letis”, mocarellas ražotājiem “Smiltenes pienā”, kā arī “Mežvidos”, kuri mūs nodrošina ar Latvijas tomātiem gandrīz cauru gadu. Tāpēc atliek tikai izvēlēties “Rundāles” “Svaigu zaļumu” vai “Tomātu-bazilika” pesto. Viss “Made in Latvia”! Tradicionāli šiem salātiem pievieno pesto ar baziliku, toties latviskā versija ir ar dažādiem zaļumiem, ieskaitot, protams, dilles. Šī ir gaumes un garšas izvēle. Abi labi!

Sastāvdaļas

    • Tomāti, ja ir pieejami dažādās krāsās, tad iznāks ļoti skaisti salāti
    • Mocarella
    • Rukola vai salātu mikslis
    • Baziliks
    • “Rundāles” “Rundāles” “Svaigu zaļumu” vai “Tomātu-bazilika” pesto
    • Olīveļļa

Pagatavošana

Uz servējamā šķīvja liek rukolu vai citas salātu lapiņas. Sieru un tomātus sagriež lielās, apaļās šķēlēs. Zaļumiem pa virsu pamīšus kārto tomātus un sieru. Pesto atšķaida ar olīveļļu un uzlej uz tomātu/siera maisījuma. Pārkaisa ar bazilika lapiņām.


Saistītās receptes

Instagram Sekot