Grilēti dārzeņi ar rukolas pesto


Raksta attēls

Uzzini vairāk kā pagatavot gardu papildinājumu piknika galdam

Sastāvdaļas

  • 3 dažādu krāsu paprikas
  • 400 g Rimi vārītas kukurūzas
  • 300 g mini pak čoi salātu
  • 300 g mini Shanghai salātu
  • 300 g japāņu baklažāna
  • 250 g I love eco šampinjonu (baltie un brūnie)

marinādei:

  • olīveļļa cepšanai
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • sezama eļļa
  • 1 citrons
  • gaišā sojas mērce

rukolas pesto:

  • 65 g I love eco rukolas
  • 20 g ciedru riekstu
  • 30 g Grana Padano siera
  • 1 ķiploka daiva, nomizota
  • 60 ml extra virgin olīveļļas
  • 1 ēd.k. citrona sulas

Pagatavošana

Pagatavo pesto, sablenderējot visas sastāvdaļas. Šī būs izcila mērce pie grilētiem dārzeņiem, lapu salātiem, pastām, siera un gaļas ēdieniem, kā arī jūras veltēm.

Dārzeņus gatavo uz sakarsēta grila restēm vai uz grila pannas.

Paprikas sagriez kubiņos, pievieno nedaudz eļļas, sāli, piparus. Uzdur uz iesmiem un apgrozot cep 6–10 minūtes līdz gatavībai.

Kukurūzas vālītes jau ir vārītas, tāpēc uzlej tām nedaudz eļļas un apcep tikai tik daudz, lai tās sasilst. Pasniedz, pārkaisot ar sāli un, protams, pievienojot pesto.

Pak čoi un Shanghai salātus pārgriez uz pusēm un ierīvē ar eļļu un sāli. Cep uz grila restēm ne ilgāk kā 1 minūti. Pārsvarā cep tikai no vienas puses. Pasniedz ar pesto vai kā piedevu, piemēram, šašlikam.

Baklažānu sagriez mazākos gabalos. Lielākos šampinjonus pārgriez uz pusēm. Marinādei sajauc kopā 3 ēd.k. olīveļļas, 1 ēd.k. sezama eļļas, 2 ēd.k. sojas mērces, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pēc tam apslaki ar marinādi baklažānus un sēnes. Uzdur baklažānu gabaliņus un sēnes uz iesmiem un apgrozot cep uz grila 5–8 minūtes.


Saistītās receptes

Instagram Sekot