Garneles yakitori


Raksta attēls

Recepte Āzijas noskaņās no Mārtiņa Sirmā

Sastāvdaļas

10 blanšētas un lobītas garneles
1,5 l ūdens + 1 ēd.k. jūras sāls blanšēšanai
5 garkātu brokoļi

mērcei:

1 citronzāles stiebriņš, sagriezts 3 daļās
150 g yakitori mērces 1/2 laima sula
pāris šķēlītes svaiga ingvera pusīkšķa lielumā
1 tējk. sezama eļļas
1 tējk. austeru mērces svaigs koriandrs
pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ar zīmuļasināmo uzasini bambusa irbulīšus. Uzspraud uz tiem garneles.
  2. Visas mērces sastāvdaļas liec katliņā un uz mazas liesmas vāri, līdz mērce kļūst nedaudz staipīga. Citronzāles gabaliņus izņem ārā. Pārslaki garneles ar mērci.
  3. Paralēli sālsūdenī noblanšē garkātu brokoļus un pasniedz kā piedevu kopā ar garnelēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot