Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Gardie kartupeļu salāti

Vidēji grūti

Raksta attēls

Sātīgi salāti, ko izmēģināt ierastā rasola vietā!

Sastāvdaļas

  • 500 g jauno kartupeļu
  • 20 paipalu oliņas
  • buntīte loku, sakapāti
  • buntīte diļļu, sakapātas
  • 2 lieli gurķi, nomizoti, sagriezti mazos gabaliņos
  • 100 g majonēzes
  • 100 g skābā krējuma
  • 2 tējk. mārrutku
  • 1 tējk. sinepju
  • sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un novāri kartupeļus ar visu mizu, līdz tie ir mīksti.
  2. Citā katlā vāri paipalu oliņas 3 minūtes, pēc tam ieliec tās atdzesēties aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un nolobi čaumalas.
  3. Kad kartupeļi ir gatavi, nokās tos un nedaudz atdzesē.
  4. Kad tie nedaudz atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
  5. Lielā bļodā liec kartupeļus, zaļumus, gurķus, majonēzi, skābo krējumu, mārrutkus, sinepes, pieber sāli un piparus un visu rūpīgi samaisi.
  6. 15 oliņas sagriez 4 daiviņās un maigi iemaisi salātos.
  7. Atlikušās 5 oliņas pārgriez uz pusēm.
  8. Salātus liec traukā, kurā pasniegsi, un dekorē ar uz pusēm pārgrieztajām olām. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot