Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika
Recepte

Ziemassvētku kūka


Receptes attēls

Sastāvdaļas

Piparkūku biskvīts:

  • 200 g miltu
  • 100 g cukurniedru sīrupa
  • 1 ola
  • 35 g cukura
  • 10 g sviesta
  • 20 g medus
  • 3 g sodas
  • 3 g kanēļa
  • 4 g piparkūku garšvielas

Krēms:

  • 500 g Mascarpone siera
  • 500 g saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 300 g apelsīnu ievārījuma
  • 3 apelsīni
  • 100 g piparkūku
  • 3 g kanēļa
  • kanēļa standziņas dekoram
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
  • dzērvenes dekoram

Pagatavošana

Biskvīta pagatavošana:

Cukuru puto ar mīkstu sviestu, tad pievieno olas. Klāt pieliek cukuru, medu, kanēli, piparkūku garšvielas un lēnām ieputo miltus un sodu. Samaisa, lej ietaukotā formā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 35 min 180 grādos. Biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Krēma pagatavošana:

Saputo saldo krējumu ar cukuru un Mascarpone sieru, līdz izveidojas stingras putas. Krēmu smērē uz izceptā biskvīta. Virsū kārto apelsīnu ievārījumu, apelsīnu šķēles, pārkaisa ar kanēli, tad liek biskvītu un kūkas virspusē no krēma veido baltas kupenas, ko dekorē ar apelsīnu gabaliņiem, piparkūkām, kanēļa standziņām, dzērvenēm un pārkaisa ar pūdercukuru.

Rimi gardēži vīnziņa ieteiktais vīns Champagne Granzamy Père & Fils


Saistītās receptes

Instagram Sekot