Piparkūku un laima tartes


Raksta attēls

Izcils Ziemassvētku deserts!

Sastāvdaļas

piparkūku mīklai ar medu:

  • 75 g sviesta
  • 75 g baltā cukura
  • 75 g tumšā cukura sīrupa
  • 25 g medus
  • 250 g kviešu miltu
  • 1/4 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. piparkūku garšvielu

laima krēmam:

  • 150 g laima sulas
  • 240 g baltā cukura
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 g sviesta, sagriezts gabaliņos

meringas pumpiņām:

  • 60 g olu baltumu
  • 100 g baltā cukura
  • 75 g pūdercukura

cukura sīrupam:

  • 30 g baltā cukura
  • 30 g ūdens

Pagatavošana

  1. Mīklai sviestu sajauc ar cukuru. Pievieno cukura sīrupu, medu, pakāpeniski iemīci miltus ar sodu, kā arī garšvielas. Samīci un liec aukstumā vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Ietauko tartes formiņas 10 cm diametrā, vienmērīgi ieklāj tajās mīklu un ar dakšiņu sadursti. Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes.
  3. Laima krēmam ūdens peldē karsē laima sulu ar cukuru un olu dzeltenumiem, līdz krēms sasniedz 95 grādu temperatūru. Iemaisi sviestu un liec vēsumā, lai atdziest.
  4. Meringai aukstu olu baltumu puto, pievienojot cukuru un pūdercukuru. Uzvāri cukura sīrupu līdz 110 grādiem un strūkliņā lej to olbaltuma masā, intensīvi putojot.
  5. Pamatnēs pildi laima krēmu un pa virsu ar konditorejas maisiņu uzspied meringas pumpiņas. Liec krāsnī 250 grādos uz aptuveni 3 minūtēm.

Saistītās receptes

Instagram Sekot