Mandarīnu un ingvera maizītes

Vidēji grūti

Raksta attēls

Gards deserts ar īstenām ziemas noskaņām.

Sastāvdaļas

mandarīnu marmelādei:*

  • 1 kg nomizotu mandarīnu
  • 330 g marmelādes cukura
  • 60 g svaiga ingvera, nomizots, sagriezts gabaliņos
  • 5 g malta kanēļa

mīklai:

  • 1 ola
  • 150 g svaigā siera
  • 150 g mīksta sviesta
  • 1/2 tējk. jūras sāls
  • 225 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 40 g pūdercukura
  • 1/2 tējk. malta kanēļa

pildījumam:

  • 160 g rozīņu
  • 100 g mandeļu, sasmalcinātas
  • 5 g malta kanēļa
  • 50 g baltā cukura

pārsmērēšanai: 1 ola, sakulta

Pagatavošana

  1. Marmelādei katliņā sajauc mandarīnu šķēlītes ar marmelādes cukuru, ingveru, kanēli un, nepārtraukti maisot, vāri aptuveni 10 minūtes.
  2. Mīklai olu saputo vieglās putās, tad ieputo svaigo sieru, mīkstu sviestu, sāli. Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīci. Pievieno pūdercukuru, kanēli. Liec mīklu ledusskapī uz 1 h.
  3. Pildījumam sajauc rozīnes ar sasmalcinātām mandelēm, kanēli, cukuru. Rozīnes vēlams izmērcēt rumā.
  4. Mīklu izrullē taisnstūra formā, pārzied ar mandarīnu marmelādi un pa virsu liec riekstu un rozīņu pildījumu. Saritini rullītī, sagriez 1 cm biezās ripiņās un liec uz pannas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Saistītās receptes

Instagram Sekot