Cukīni kociņi – uzkoda vai veselīga piedeva maltītei

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Gatavojam, izmantojot Latvijā ražotos Jersikas čipsus!

Sastāvdaļas

  • Vidēja lieluma cukīni kabači – 2 gab.
  • Kartupeļu ciete – 50 g
  • Olas – 2 gab.
  • Jersikas čipsi ar tomātu, bazilika garšu (var izmantot arī citus) – 1 iepakojums
  • Majonēze vai skābs krējums – 200 g
  • Paprikas garšviela
  • Ķiploku sāls
  • Olīveļļa
  • Citrons
  • Loki

Pagatavošana

  1. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un uzsmidzina tam eļļu. Ieslēdz krāsni uz 200 grādiem.
  2. Sagriež cukīni 9x2 cm salmiņos. Ieliek plazmas maisiņā ar 2 ēd. k. kartupeļu cietes un sakrata maisiņu, lai sagrieztie cukīni apviļājas.
  3. Sakuļ olas ar 1 ēd. k. paprikas garšvielas un ½ tējk. ķiploku sāls.
  4. Sasmalcina paciņu čipsu blenderī.
  5. Cukīni salmiņus iemērc olā un tad apviļā čipsu panējumā.
  6. Liek pannā un cep 15–20 minūtes.
  7. Kamēr cepas, sagatavo mērci: majonēzi vai krējumu, vai 50/50 maisījumu, sajauc ar sulu, kas izspiesta no ½ citrona, un sasmalcinātiem lokiem.
  8. Salmiņus pasniedz ar mērcīti un ēd mērcējot.

Saistītās receptes

Instagram Sekot