Recepte

Citrona-tītara maltās gaļas sacepums

1h
4 personām

Raksta attēls

Nomizo kartupeļus un sagriež strēmelēs. Malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem un veido bumbiņas. Liek cepeša traukā kartupeļu šķēlītes un gaļas bumbiņas, pārlej ar citrona sulu un saldo krējumu. Pārkaisa ar sāli. Cepeša pannu pārklāj ar folliju un cep sakarsētā cepeškrāsnī (200°) 50 min. Noņem folliju, pārkaisa sacepumu ar rīvētu sieru un cep līdz gatavībai.

Sastāvdaļas

Maltā tītara gaļa – 400 g
Kartupeļi – 1 kg
Salds krējums – 400 ml
Citrons – 1 gab.
Siers – 50–100 g
Sāls un pipari

Pagatavošana

Nomizo kartupeļus un sagriež strēmelēs. Malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem un veido bumbiņas. Liek cepeša traukā kartupeļu šķēlītes un gaļas bumbiņas, pārlej ar citrona sulu un saldo krējumu. Pārkaisa ar sāli. Cepeša pannu pārklāj ar folliju un cep sakarsētā cepeškrāsnī (200°) 50 min. Noņem folliju, pārkaisa sacepumu ar rīvētu sieru un cep līdz gatavībai.


Saistītās receptes

Instagram Sekot