Grilēta dorada ar salātiem


Raksta attēls

Zivs recepte grilēšanai

Sastāvdaļas

  • 2 doradas
  • 2 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas doradai

pildījumam:

  • 100 g fenheļa, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 4 citrona šķēles
  • 8 pētersīļa zariņi
  • sauja bazilika lapiņu
  • 2 mazi rozmarīna zariņi jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 4 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas

salātiem:

  • 100 g fenheļa, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 200 g ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
  • 2 avokado, nomizoti, sagriezti gabalos
  • liela sauja bazilika lapiņu čili pārslas pēc garšas
  • 2 ēd.k. laima sulas
  • 1 tējk. medus
  • 3 ēd.k. extra virgin olīveļļas

Pagatavošana

Bļodā sajauc kopā visas salātu sastāvdaļas.

Citā bļodā samaisi visas pildījuma sastāvdaļas. Izmazgā zivīm vēderu, nosusini un pildi ar pildījumu, sadalot to divās vienādās daļās. Zivs ādā iegriez nelielus iegriezumus abās pusēs un, ja vēlies, sapildi timiānu, bet, ja nevēlies, tad neliec. Apsmērē ar eļļu un uzber sāli.

Sakarsē grilu un, kad tas ir gatavs, grilē zivis no abām pusēm. Pasniedz ar salātiem.


Saistītās receptes

Instagram Sekot