Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Trīskāršā zilā siera panīni ar vīģu džemu


Raksta attēls

Atcerējāmies bērnības dienu siera tostermaizes, tādēļ nolēmām pagatavot uzlabotu to versiju!

Sastāvdaļas

  • 20 ml vīnogu kauliņu eļļas cepšanai
  • 200 g I love eco šampinjonu, sagriezti 4 daļās
  • nedaudz svaiga timiāna lapiņu
  • 1 tējk. kaltēta bazilika
  • jūras sāls pēc garšas
  • 8 šķēles Ķelmēnu kviešu saldskābmaizes
  • 8 lielas tējk. Selection by Rimi vīģu džema
  • 4 lielas šķēles (apm. 40 g) Dorblu Grand Noir siera
  • 4 lielas šķēles (apm. 80 g) Dorblu siera
  • 4 lielas šķēles (apm. 60 g) Cambozola siera ar ķiplokiem
  • 1 paka I love eco rukolas
  • 8 šķēles Selection by Rimi prosciutto

Pagatavošana

  1. Pannā sakarsē eļļu, pievieno šampinjonus, timiānu, pieber pavisam nedaudz sāls un cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes ir zeltainas.
  2. Noņem no pannas un pilnībā atdzesē, līdz lietosi, vai ja taisi panīni uzreiz, vari neatdzesēt.
  3. Uz katras maizes šķēles uzsmērē džemu. Uz apakšējās maizītes liec pa vienai siera šķēlei no katra veida, tad sēnes, rukolu, prošuto un uzliec pa virsu augšējo maizīti.
  4. Liec panīni pannā vai arī sakarsētā sausā parastajā pannā uz nelielas liesmas un uzliec virsū slogu (es lieku kūkas formas riņķi un akmeni vai piestu).
  5. Cep apmēram 8 minūtes, līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Instagram Sekot