Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumu kārtām

Viegli pagatavot

Raksta attēls

Neaizmirstamā latviešu kūku klasika nedaudz jaunās garšu notīs!

Sastāvdaļas

biezpiena masai:

  • 1 kg RIMI 9% pilnpiena biezpiena
  • 600 ml 35% saldā krējuma
  • 300 g baltā cukura
  • 250 g Saldā laime upeņu marmelādes, smalki sagriezta

kūkas kārtām:

  • 360 g klasisko cepumu Selga
  • 360 g cepumu Selga ar šokolādes garšu

glazūrai:

  • 200 g Ekstra tumšās šokolādes, salauzta gabaliņos
  • 200 g Straupe 82% saldkrējuma sviesta, sagriezts gabaliņos

dekorēšanai:

  • 100 g Saldā laime smiltsērkšķu marmelādes
  • 100 g Saldā laime aveņu marmelādes
  • 1/2 paciņa cepumu Selga ar apelsīnu sukādēm
  • 1/2 paciņa cepumu Selga ar šokolādes gabaliņiem

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samal biezpienu kopā ar cukuru un saldo krējumu. Pievieno upeņu marmelādi un iemaisi.
  2. Liec kopā kūku. Katrai kārtai izmanto 180 g cepumu. Virs katras kārtas klāj biezpiena masu.
  3. Kad kūka salikta, liec ledusskapī savilkties uz vismaz 2 h, lai biezpiena masas mitrums ievelkas cepumos.
  4. Kad kūka gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kūku ar glazūru.
  5. Atdzesē, lai glazūra sastingst.
  6. Dekorē kūku ar krāsainām marmelādēm un apaļiem Selgas cepumiem. Pasniedz.

Saistītās receptes

Instagram Sekot