Recepte

Aprikožu čili mērce

30 min
Viegli pagatavot

Receptes attēls

Sastāvdaļas

  • Aprikozes – 1 kg
  • Apelsīni – 2–3 gab.
  • Čili – 1 gab.
  • Laims – 1 gab.
  • Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
  • Ķiploks – 2–3 daiviņas
  • Citronzāle – 1 gab.
  • Ingvers – 5 mm saknes
  • Sāls –  šķipsniņa

Pagatavošana

Noskalo aprikozes un attīra tās no kauliņiem. Notīra ķiploka daiviņas, sagriež čili. Liek visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem. Pieliek arī citronzāli, ingveru, cukuru un nedaudz sāls.
Liek uz lēnas uguns un vāra vismaz 20 minūtes. Pēc garšas pievieno laima sulu. Mērci sablenderē vai izspiež caur sietu.

Ieteikums!
Ja vēlies, lai mērce būtu skābāka, pievieno vairāk laima, bet ja gribi to asāku, – pievieno vēl čili.


Saistītās receptes

Instagram Sekot