Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Tautas balsojums

Trīs lēdijas

Lote Žagare
Rīga
3154 balsis

Pamatnei: 

  • 2 paciņas (300gr) sviesta cepumi
  • 180gr sviests

Kūkai :

  • 400gr svaigais siers
  • 400 ml saldais krējums
  • Bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru
  • 30gr želantīns
  • 50 ml ūdens
  • 1 citrons
  • 100 gr tumšā šokolāde (80%)
  • Biešu sula (krāsai)
  • 1,5kg zemenes
  • Augļi un ogas dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Cepumus sadrupina sīkos gabaliņos, izkausē sviestu un pievieno klāt cepumiem. Visu kārtīgi samaisa. Liek kūkas formā un cieši izlīdzinot piespiež pie pamatnes, liek ledusskapī atdzesēt.
  2. Želantīnu sadala 3 traukos pa 10gr katrā un pārlej pāri 20ml aukstu ūdeni katrā traukā ļauj, lai uzbriest.

Kūka tiks gatavotas 3 daļās:

  1. Gatavo kūkas pamata masu. Svaigo sieru sajauc ar iebiezināto pienu, sakuļ ar mikseri. Masu sadala trīs vienādas daļās (saliek trīs bļodās).
  2. Sakuļ saldo krējumu stingrās putās.
  3. Gatavo pirmo kārtu (Šokolādes). Ūdens peldē izkausē 80gr šokolādes, noliek malā atdzesēt, 20gr šokolādes sarīvē uz rupjās rīves. 1/3 uzbriedināto želantīnu liek ūdens peldē izkausēt. 1/3 siera masas pievieno izkausēto želantīnu, izkausēto šokolādi, sarīvēto šokolādi un iecilā 1/3 putukrējuma masas. Gatavo masu liek kūkas formā un ledusskapī.
  4. Gatavo otro kārtu (Augļu). Puskilogramu zemenes sagriež kubiciņos. 1/3 uzbriedināto želantīnu liek ūdens peldē izkausēt. 1/3 siera masas pievieno izkausēto želantīnu, sagrieztās zemenes un iecilā 1/3 putukrējuma. Rozā krāsai var pievienot biešu sulu. Ņem no ledusskapja kūkas formu uzgriež virsū zemeņu šķēlītes un lej pāri zemeņu siera masu, liek atpakaļ ledusskapī.
  5. Gatavo trešo kārtu (Citrona). 1/3 uzbriedināto želantīnu liek ūdens peldē izkausēt. 1/3 siera masas pievieno izkausēto želantīnu, pierīvē citrona mizu, iespiež pusi citrona sulas un iecilā 1/3 putukrējuma. Ņem no ledusskapja kūkas formu un lej pāri pēdējo kārtu, liek atpakaļ ledusskapī sastingt.
  6. Kūku atstāj ledusskapī sastingt aptuveni uz 4 stundām.
  7. Sagatavo zemeņu mērci – sablendē 1kg zemenes ar cukuru. Zemeņu mērci pārlej pāri kūkai, kad tā ir sastingusi.

Kūkas nosaukums trīs lēdijas raksturo manas trīs svarīgākas ģimenes sievietes – manu mammu, omīti un tanti. Pateicoties viņām es esmu ļoti daudz mācījusies, pieredzējusi un iepazinusi. Šī kūka ir gatavota tieši viņām un katra kūkas kārta raksturo kādu no viņām. Citrona kārta, jeb kūkas pamats ir mana omīte. Omīte ir mūsu visas ģimenes pamats un visa mūsu ģimene, kāda tā ir šobrīd ir tieši pateicoties viņai. Omīte ir mūsos ieguldījusi daudz savas pieredzes un laika, viņa vienmēr sniegs atbalstu, kad tas būs nepieciešams un tāpēc arī atrodas kūkas pašā augšā. Dekorējot šo kūku es cenšos vienmēr to darīt, lai sniegtu prieku viņai. Zemeņu kārta ir mana tante. Viņa mūsu ģimenē ir vistrakulīgākā un visiem mums piedod krāsu dzīvei. Mana tante man ir iemācījusi, manuprāt, svarīgu lietu – neņemt galvā dzīves sīkumus, bet gan rast racionālu pieeju problēmu risināšanai. Ja es nespēju izprast lietas būtību zinu pie kā vērsties pēc padoma, jo viņa vienmēr pasaka kā ir. Tieši tāpēc viņai veltu saldumu dzīve ar skaistām ogām. Šokolādes kārta ir mana mamma. Viņa man ir gluži kā šokolāde – ļoti īpaša, ar savu raksturu un mans vislielākais laimes hormons. Par mammu varētu teikt daudz, bet pats galvenais tomēr ir tas kad esot viņai blakus es vienmēr būšu laimīga un drošībā. Šai kūkai būtu nepieciešams nokļūt grāmatā, jo tā es spētu atstāt Latvijas mantojumā vienu no galvenajām vērtībām – ģimene. Es ar savām trim lēdijām lepojos un šis būtu lielisks veids kā viņām pateikt paldies, jo zinu cik viņas ir kāras uz manām kūkām.

Instagram Sekot