Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Tautas balsojums

Latvijas Zeltene

Jūlija Birkenšteine
Rīga
3881 balss

No produktu daudzuma sanāk 10-13 kārtas (18cm diametrs)

Kārtām:

  • 397gr iebiezinātais piens ar cukuru
  • 2 olas
  • 180gr milti
  • 10gr cepamais pulveris
  • Vaniļa pēc garšas

Krēmam:

  • 500ml saldais krējums (33-35%)
  1. Cepeškrāsni uzsildīt līdz 180 grādiem;
  2. Iebiezinātam pienam pievienot olas un kārtīgi sajaukt;
  3. Atsevišķi samaisīt miltus, cepamo pulveri un vaniļu, pievienot iebiezināta piena masai un kārtīgi sajaukt.
  4. Uz cepampapīra uzzīmēt vēlamo apļa diametru. Papīru apgriezt uz otru pusi tā, lai būtu redzamas kontūras;
  5. uz uzzīmēta apļa pēc iespējas gludāk uzsmērēt 1 ĒK ar "jumtiņu" mīklas;
  6. Cep ~5-6 min;
  7. Tādā veidā izcept visas kārtas - aptuveni 10-13;
  8. Stingri sakult saldo krējumu;
  9. Salikt kūku, bagātīgi apsmērējot katru kārtu ar krēmu. Dažās kārtās pieliek ogas.

Nolikt Zelteni ledusskapī uz ~8h. Lai kūka būtu līdzena, novietot to zem preses.

Rotāt pēc iespējām un vēlmēm.


Atceroties bērnību, atmiņā nāk agrie rīti. Saule uzmanīgi kutina miegainas acis, bet degunu kutina pankūku smarža. Mamma laikam nekad neguļ, ja jau rīta agrumā ir piecepts pilns šķīvis ar plānām pankūkām, kuras visgaršīgāk ir notiesāt pidžamā un mērcējot iebiezinātā pienā...

Gadi iet, mode un gaume mainās, bet iebiezinātais piens paliek nemainīga vērtībā. Veikalu plaukti lūzt no pārpilnības un svežzemju našķiem, bet mums ir sava zili-baltā bundža ar iebiezināto pienu!

Latvijas Zeltene ir pienīga no mūsu gotiņu devuma, svaiga kā agrie rudens rīti, bet odziņu piešķir mūsu pašu rudens vēlās avenes. Kūka piestāv Latvijai un Latvija piestāv Zeltenei.

Pagaršojiet un noticiet.

Instagram Sekot