Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Tautas balsojums

Ķirši sniegā

Alda Anškena
Kurzeme
2595 balsis

Biskvīts

  • 7 olas
  • 7 ēd.k. cukurs
  • 7 ēd. k. milti
  • 1 ēd. k. kakao

Vārītais krēms:

  • 1 gl. piens
  • 2 ēd. k. milti
  • 4 ēd. k. cukurs
  • 1 ola
  • 100 gr sviests,
  • vanilīns (pēc garšas)

Kūkas virskārta:

  • 0,5 l saldais krējums
  • 2 ēd. k. cukurs
  • vanilīns (pēc garšas)
  • 1,5 ēd. k. želatīns
  • 100 gr auksta ūdens
  • 100 gr bezē cepumi

Ķiršu želeja:

  • 0,5 kg ķirsi bez kauliņiem
  • 120.gr cukurs
  • 300 ml ūdens
  • 1,5 paciņas RUF sarkanā želeja tortēm

Tortes pagatavošana.
Olas saputo ar cukuru, piesijā miltus, kakao pulveri. Cep 26 cm veidne 20 min. 150 grādu t ar ventilāciju.
Pagatavo krēmu. Sajauc olu ar cukuru, miltiem, vanilīnu. Pievieno 1/4 daļu piena. Atlikušo pienu uzkarsē, kad vāras lej tievā strūklā olas maisījumu. Kad sabiezē-gatavs. Atdzisušam krēmam pievieno sviestu.
Kūkas virskārtai saputo saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu. Bezē cepumus un izkausēto želatīnu pievieno tikai tad, kad krēmu liek virsū kūkai.
Pagatavo želeju. Ķiršus uzvāra ar ūdeni un cukuru un pievieno želeja pulveri kā norādīts uz paciņas. Želeju atdzesē ik pa brīdim apmaisot, lai neveidojas kunkuļi.
Kūkas veidošana.
Biskvītu pārgriež uz pusēm. Uz pamatnes uzziež pāris karotes skābena ievārījuma, pāri liek vārīto krēmu un otru biskvīta kārtu. Virsū liek ķiršu želeju, atstājot nepilnu glāzi virsai. Virsū liek putukrējuma-bezē krēmu veidojot ar karoti kā sniega "pikas". Atlikušajai želejai pievieno nedaudz ūdens, lai konsistence būtu mīkstāka. Pārlaista želeju kā stīgas pāri kūkai.


Man ļoti patīk svētki un es īpaši gaidu Latvijas dzimšanas dienu, lai nodotu citiem savu mīlestības dāvanu un dalītos kopīgajā priekā! Svētkos, kas vieno tautu, nav viena jubilāra, bet viss, kas šajā kopīgajā laikā notiek ir dāvana katram. Te nu mums, kūku cepējām, ir sava priekšrocība-uz kopīga galda uzlikt katram pa gabaliņam.
Tas mani rosina domāt par Latviju un tās vērtībām. Par raksturīgajām krāsām karogā. Gribētos, lai baltā krāsa vienmēr ir kā nemainīgs pamats un, lai tumši sarkanā pulsē kā sirds, caur kuru rit dzīvība.
"Ķirši sniegā" man likās vislabākā kūka, jo ogas un gadalaiki ir tas, kas mūs atšķir no citām tautām. Ķirši-pirmajā sniegā, starp rudeni un ziemu: atmiņu skaistums un skarbums ceļā, kur pēc kupenām atkal modīsies pavasaris! Daudz laimes dzimšanas dienā, mana Latvija!

Instagram Sekot