Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Tautas balsojums

Aveņu sapnis vasaras naktī

Gunita Ārgale
Rīga
2152 balsis

Kūka – 1.5-2 kg (bez cepšanas)

Kūkas pamatnei:

  • Vafeles ar šokolādes pildījumu – 250 g
  • Cepumi – 100 g
  • Piena šokolāde – 100 g

Aveņu krēmam:

  • Saldais krējums – 1 litrs
  • Jogurts – 300 ml
  • Cukurs – 150-200 g
  • Želatīns – 50 g
  • Avenes – 500 g
  • Vaniļas pasta – 1 ēd.k.

Dekorēšanai:

  • Avenes – 100 g
  • Cukura pērlītes

Pagatavošana:

Vafeles un cepumus sasmalcina blenderī vai sarīvē, izkausē ūdens peldē šokolādi un pievieno sasmalcinātajām vafelēm ar cepumiem, samīca viendabīgā masā. Tortes formā ieklāj cepampapīru un iegūto masu izklāj formā. Liek ledusskapī atdzesēties uz 1 stundu.
Aveņu krēmu gatavo saputojot saldo krējumu ar nelielu cukura daudzumu, kad saldais krējums gandrīz uzputots, tam pievieno jogurtu, svaigas vai saldētas avenes, vaniļas pastu, atlikušo cukuru (pēc garšas) un turpina maisīt ar mikseri ar zemāko ātrumu. Uzbriedina želatīnu nelielā ūdens daudzumā, izkausē un karstu, nepārtraukti maisot, pievieno aveņu krēma masai. Masu lej formā, uz iepriekš sagatavotās pamatnes, liek ledusskapī vēl uz 1 stundu vai ilgāk, kamēr krēms pilnībā sastindzis.
Gatavu kūku izrotā ar avenēm un cukura pērlītēm.


Kūka Aveņu sapnis vasaras naktī
Šī kūka ir kā sapnis vasaras naktī, aromātiska, burvīga, maiga un gaisīga.
Avenes ir Latvijas gardākās un skaistākās ogas Latvijas karoga krāsā un šo kūku var pagatavot gan vasarā, ar svaigām ogām, gan ziemā, ar saldētām ogām. Šī kūka sajūsminās ikvienu.

Receptes pamatā ir izmantoti tikai Latvijas produkti.

Instagram Sekot