Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Kas ir pilngraudu produkti?


Raksta attēls

Kādēļ pilngraudu produkti ir veselīgāki.

Norāde uz iepakojuma “pilngraudu produkts” nozīmē to, ka tā pagatavošanā tiek izmantoti arī veseli graudi. To apvalkos ir daudz minerālvielu un B vitamīna. Grauda pulpa satur daudz mazāk šo vielu, tāpēc tā tiek uzskatīta par mazvērtīgāku, tomēr arī būtisku enerģijas avotu. Tāpēc šādus produktus ir labi izvēlēties brokastīs, lai nodrošinātu enerģiju aktīvākajai dienas daļai.

No cietes, kuras mazākā vienība ir glikoze, tiek ražota enerģija, kas nepieciešama katrai šūnai, lai tā varētu pilnvērtīgi veikt savas funkcijas. Ja graudu samaļ miltos, tad simtkārtīgi palielinās gremošanas virsma, un, ja cilvēkam gremošana ir novājināta, tad skaidrs, ka radīsies grūtības to pārstrādāt. Viss, ko ķermenis negremo, tiek uzskatīts par toksīniem, kas vieniem uzkrājas taukaudos, citiem “iziet” caur ādu, vēl citiem uzkrājas zarnās, kas ilgtermiņā rada kaulu problēmas. Jo vairāk produkts ir apstrādāts un attīrīts, jo lielāki riski kaut ko neuzņemt un apgrūtināt gremošanu. Turklāt nešķīstošās šķiedrvielas, kas atrodas graudu apvalkos, ir būtiskas zarnu attīrīšanas procesā, jo veselība sākas ar tīrību.

Tas viss attiecas uz jebkuru graudaugu, tāpēc labāk ir izvēlēties pilngraudu pārslas, rīsus, makaronus, bet baltos miltu izstrādājumus atstāt svētku reizēm. Ja sāksiet lietot pilngraudu produktus, varat rēķināties ar spēcīgāku imunitāti.


Instagram Sekot