Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Green January


Raksta attēls

Absints, iespējams, ir vispretrunīgāk vērtētais alkoholiskais dzēriens.

To mēdz dēvēt par „trako dzērienu”, jo tieši absinta ietekmē vairāki zināmi mākslinieki radījuši savam laikam neraksturīgus darbus ar dēmoniskām vīzijām, kā arī ne viens vien pēc tā malkošanas nodarījis savam ķermenim fiziskas sāpes. Tā, piemēram, pēc absinta lietošanas sev ausi nogriezis tāds zināms mākslinieks kā Vinsents van Gogs. Absinta izcelsmes valsts ir Šveice, kur jau 17. gadsimtā šo no 45% līdz 75% stipro dzērienu pazinuši vietējie iedzīvotāji. Mūsdienās šo stipri alkoholisko dzērienu cilvēki ir iecienījuši vairākos kokteiļos un tik tiešām interesantos pasniegšanas veidos.


Absintā dominē tādas garšas kā anīss, koriandrs un pat fenhelis, tādēļ no šī dzēriena gatavots kokteilis lieliski piestāvēs ēdieniem, kur klāt būs ziemīgas garšas un garšvielas. Starp citu, Rietumu pasaulē ir pieņemta tradīcija, ka absints tiek baudīts, izmantojot speciālu absinta strūklaku. Tā ir iekārta, kur kopā ar vēsu ūdeni dzēriens pil uz cukura grauda, tādējādi samazinot tā alkohola saturu un ļaujot baudīt dzērienu nedaudz maigākā formā.


Līdz pat 20. gadsimta beigām absints bija aizliegts, taču mūsdienās restorāni un bāri aicina eksperimentēt un nebaidīties no šī zaļganā, leģendām apvītā un herbālā dzēriena.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Instagram Sekot