Galda klājums itāļu gaumē


Raksta attēls

Baibas Prindules ieteikumi galda klāšanai viesībām Itālijas noskaņās.

Kad pelēkais laiks jau ir viegli iestrēdzis kaklā, ir jāsāk rīkoties pašiem! Ja pavasaris vēl nenāk pie mums, tad mēs ejam pie viņa. Ar dzelteniem un sulīgiem citroniem, ar zaļām lapām un spilgtu eksploziju uz galda.

Augļi uz galda ir lielisks dekorāciju elements, teju katrai tēmai var piemeklēt atbilstošus augļus, ogas vai dārzeņus. Ja pavēro, kā Itālijā tiek dekorēti pusdienu vai vakariņu galdi, var manīt, ka galda centrs starp šķīvjiem un krūkām bieži vien ir pārpildīts ar apelsīniem, mandarīniem, citroniem un šo augļu lapām.

Mēdz teikt, ka maltīte ir jāsāk ar augļiem, tāpēc šis ir ātrākais veids, kā to sākt pareizi – acu priekšā nolikt kaudzi ar citroniem, pārgrieztiem, apaļiem, mazliet zaļiem un sulīgiem.

Galda klājumu papildināju arī ar latvisku noti – tikko plaukušām narcisītēm, jo ziedi vienmēr tikai paspilgtina svētku sajūtu.

Bagetes un ciabatta maizītes, ko bieži izmanto kā galda klājuma elementu (tās mēdz servēt uz šķīvja, vēl pirms kāds ir ieņēmis vietu pie galda), var glīti sasaiņot atbilstoši tematikai. Tām klāt var pievienot galda kartīti vai kādu garšvielas stiebriņu, bet svinīgākā gadījumā – pat ziediņu.

Lai paspilgtinātu pavasara tuvošanās sajūtu, iekļāvu arī stampiņu – ja skābs, tad līdz galam. Pie šāda piesātināta un raiba galda klājuma ir jāizvēlas delikāti un askētiski trauki. Tāpēc šoreiz izraudzījos Rimi veikalos pieejamos Embossed traukus. Tie lieliski iederas šādā galda klājumā formas, krāsas un dizaina dēļ.

Labu un sulīgu apetīti!


Instagram Sekot