Chateau de Montifaud konjaka nams


Raksta attēls

Jau sešas paaudzes Chateau de Montifaud konjaka nama īpašnieki ir Valē (Vallet) ģimene, kas ir viena no senajām vīndaru ģimenēm, kuras ražotajiem konjakiem uz etiķetes ir saglabājies nosaukums Chateau – privilēģija, kas rezervēta senajām reģiona ģimenēm, ir kā ražojuma nemainīgas augstas kvalitātes garants.


Konjaka nama Chateau de Montifaud darbība aizsākās 1837. gadā, kad Augustīns Pjērs Valē izveidoja 3 ha lielu vīnogu dārzu. Desmit gadus vēlāk tie bija jau vairāk nekā 12 ha, un viņš kļuva par destilētāju (tolaik tikai nedaudzi īpašnieki destilēja savu vīnu).


Sākotnēji viņš destilēja vīnu savām un kaimiņu vajadzībām, bet ap 1866. gadu Augustīns Pjērs un viņa sieva varēja uzcelt pili un tika reģistrēts nosaukums Chateau. Viņa uzsākto veiksmīgi turpināja Pjērs, Moriss, Luijs un Mišels. 2000. gada oktobrī tēvam un vectēvam pievienojās Lorāns. Saskaņā ar ģimenes tradīcijām gadā, kad dēls pievienojas tēvam, daļa destilētā konjaka tiek atlikta, daudzus gadus rūpīgi uzglabāta, un pārdošanā tā būs pieejama tikai nākamajām paaudzēm.


Konjaka nams ražo augstas kvalitātes konjaku klāstu, tostarp dažus īpaši izcilu ražas gadu izlaidumus. Visiem Chateau de Montifaud konjakiem piemīt nobriedis augļu un ziedu raksturs ar paliekošu, vienmērīgu pēcgaršu un aromātu, tie tiek izturēti tikai Limousin ozolkoka mucās un nesatur papildu krāsvielas. Grande Champagne konjakiem ir vairāk augļaina garša, Petit Champagne konjakiem – vairāk ziedu notis. Chateau de Montifaud konjaki parasti tiek izturēti ilgāk, nekā to prasa likums, jo Chateau de Montifaud sarežģītā rakstura izveide prasa ilgāku laiku, līdz konjaks iegūst sev raksturīgo eleganci un izsmalcinātību.


Chateau de Montifaud Michel Vallet Reserve Speciale


Konjakam, kurš izturēts 12–15 gadus, piemīt vaniļas, liepziedu un sauso ziedu aromāts. Izgaršojot jūtama aprikožu, plūmju garša un vieglas koksnes notis, ilgstoša un maiga pēcgarša.


Chateau de Montifaud Prestige Single Estate Cognac Premium (Diva)


Elegants franču konjaks ar samtainu un augļainu aromātu, dominējošām bumbieru, aprikožu aromātu notīm un augu motīvu fonā. Tā vīna spirti tiek destilēti, izturēti ozolkoka mucās un iepildīti pudelēs saimniecībā, tie ir spēcīgi, labi strukturēti, patīkami pilnīgi, ar jūtamiem, taču ne pārmērīgiem tanīniem.



Blackcurrant Sidecar („Upeņu blakusvāģis”)

Sastāvdaļas

  • 50 ml konjaka
  • 25 ml svaigi spiestas
  • citronu sulas
  • 2 tējkarotes upeņu ievārījuma 15 ml Cointreau apelsīnu liķiera ledus

dekorēšanai:

  • brūnais cukurs
  • kaltēta citrona šķēlīte

Pagatavošana


Salej visas sastāvdaļas šeikerī un sakrati kopā ar ledu. Pārlej kokteiļu (coupe) glāzē bez ledus. Uzliec brūnā cukura maliņu. Dekorē ar kaltētu citrona šķēli.


Instagram Sekot