Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.
Privātuma politika

Truša gaļa

Truša gaļa – īpaši vērtīga

Ja līdz šim vēl neesi pircis truša gaļu un īsti arī nezini, kāpēc tā ir augstu vērtēta, tad šeit vari uzzināt par truša gaļas priekšrocībām, kā arī atrast metodes, kā izvēlēties truša gaļu un pagatavot dažādus garšīgus un interesantus ēdienus.

Ar truša gaļu var pagatavot daudzus garšīgus ēdienus!

5 iemesli, kādēļ pamēģināt truša gaļu

Truša gaļā esošais olbaltums ir vērtīgāks salīdzinājumā ar jebkāda cita veida gaļu un satur visas svarīgākās aminoskābes.

Truša gaļa ir bagāta ar minerālvielām (100 g truša gaļas satur 3,5 mg dzelzs, 14 mg kalcija, 380 mg kālija, 224 mg fosfora), kā arī A, B1 (tiamīns), B2 (riboflavīns) un B6 (piridoksīns) vitamīnus.

Truša gaļa satur ļoti maz taukus, un tie ir vērtīgie tauki, no kuriem viena trešdaļa ir polinepiesātinātās taukskābes ar proporciju 4:1 (omega 6: omega 3).

Papildu augstajai uzturvērtībai 100 grami truša gaļas satur tikai 140–160 kalorijas.

Truša gaļā ir maz kolagēna un elastīna, kā arī tā ir viegli sagremojama. Tā kā truša gaļā ir maz holesterīna (57 mg/100 g), tā ir piemērota cilvēkiem, kas cieš no aterosklerozes.

Kā izvēlēties truša gaļu?

Izvēloties truša gaļu slēgtā iepakojumā, pircējam būtu jāpievērš uzmanība gaļas nokrāsai, tai jābūt gaiši rozīgi baltai, kā arī šķidruma daudzumam iepakojumā. Ja iepakojumā kopā ar gaļu ir daudz šķidruma, domājams, ka gaļa ir atsaldēta.

Kā trusi sadalīt gabalos?

Ja esi iegādājies veselu trusi, sadali to līdzīgi kā veselu vistu. Vispirms atdali kājas, pēc tam nogriez ribas un vēdera daļu. Muguras daļu vari atstāt vienā gabalā vai no kauliem atdalīt ārējās filejas. Truša gaļu ir vienkārši sagriezt gabaliņos.

Ko pagatavot no truša gaļas?

Daži ieteikumi truša gaļas ēdienu pagatavošanai:

  • no truša ribiņām var pagatavot lielisku ragū vai buljonu;
  • gaļas gabaliņus var vienkārši cept uz pannas, kā arī izmantot dažādos sacepumos;
  • muguras daļu visu vai pa daļām var cept krāsnī, uz pannas vai sautēt;
  • truša ārējās filejas, kas ir īpaša delikatese, var baudīt vienkārši tās apcepot sviestā uz pannas.

Receptes

Instagram Sekot