Gaļas temperatūra

Kāda ir atbilstoša iekšējā temperatūra?

Iekšējā temperatūra ir gaļas gabala temperatūra tā visbiezākās daļas centrā. Zemāk norādītās temperatūras ir galvenokārt domātas lieliem gaļas gabaliem, kas tiek cepti krāsnī, bet vari pēc tiem vadīties arī tad, kad cep gaļu uz pannas.

Rare (virsma viegli apbrūnināta, iekšpuse sarkana un asiņaina)

55°C

Liellopa un jēra gaļa

Medium rare (virsma viegli apbrūnināta, iekšpuse sārta)

58–60°C

Liellopa, jaunlopa un jēra gaļa

Medium (vidēji cepts, virsma apbrūnināta, iekšpuse sārta)

60–65°C

Liellopa, jaunlopa un jēra gaļa

Well-done (izcepts)

70°C

Cūkgaļa, vistas, liellopa, jaunlopa un jēra gaļa

Iekšējā temperatūra (cūkgaļa)

Priekšējais stilbs

70°C

Maltā gaļa

70°C

Karē

80–85°C

Sānu gabals

80°C

Cūkgaļas cepetis

70°C

Muguras karbonāde

72°C

Muguras fileja

70°C

Muguras karbonāde

70°C

Iekšējā temperatūra (jēra gaļa)

Antrekots

58–70°C

Maltā gaļa

70°C

Karē

58–70°C

Astes gabals

58–70°C

Muguras fileja

58–70°C

Šķiņķa augšējā daļa

60–70°C

Muguras karbonāde

58–70°C

Iekšējā temperatūra (liellopa gaļa)

Priekšējais stilbs

80°C

Antrekots

55–70°C

Skausts

80°C

Maltā gaļa

70°C

Šķiņķis

70–75°C

Krūšu gabala vidējā daļa

85–90°C

Astes gabals

58–70°C

Muguras fileja

55–70°C

Muguras fileja

55–70°C

Muguras karbonāde

55–70°C

Iekšējā temperatūra (jaunlopa gaļa)

Antrekots

60–70°C

Maltā gaļa

70°C

Astes gabals

65°C

Muguras fileja

60–70°C

Muguras karbonāde

60–70°C

Iekšējā temperatūra (putna gaļa)

Vista (vesela)

82˚C

Vistas fileja

72˚C

Vistas kāja

82˚C

Vistas stilbs

82˚C

Vistu spārniņi

82˚C

Tītars (vesels)

72˚C

Tītara fileja

72˚C

Receptes

Instagram Sekot